W ostatnim numerze łódzkiego magazynu LIFE IN zamieszczono wywiad z Agnieszką Nowak, właścicielką restauracji „Stekówka”, zlokalizowanej na obrzeżach Starowej Góry. Lokal ten ze względu na niezłą kuchnię cieszy się dobrą renomą. Oto, co mówi A. Nowak o dalszym rozwoju restauracji: „Chcemy nadal zaskakiwać naszych gości. W tej chwili bardzo mocno pracujemy nad nowymi sposobami sezonowania mięsa, mamy pomysły na niespotykane formy burgera oraz planujemy wprowadzić produkty z naszej unikatowej wędzarni. Jeszcze w tym roku otwieramy druga restaurację, która w wielu aspektach będzie czymś nowym, wyjątkowym na rynku. Ciągle chcemy podnosić poprzeczkę i dawać naszym gościom niespotykane wcześniej doznania.”

Wspomniany lokal znajduje się przy trasie z Łodzi do Piotrkowa. Krwisty stek to jedna ze specjalności tutejszej kuchni.

R.Poradowski